De basis gereedschappen die iedere tuin nodig heeft

Een mooie tuin is natuurlijk leuk, maar een tuin heeft ook onderhoud nodig en daar heb je verschillende gereedschappen voor nodig. Maar welke gereedschappen zijn nou echt handig en mogen niet missen in je schuur. Hieronder lees je over de verschillende gereedschappen voor in je tuin.

Heel veel soorten tuingereedschappen

Er zijn ontzettend veel verschillende tuingereedschappen die allemaal een andere functie hebben. Veel van deze tuingereedschappen heb je nodig om je tuin te onderhouden. Wanneer je veel planten in je tuin hebt staan en een mooi grasveld heeft dit onderhoud nodig. Het is dan natuurlijk handig als je verschillende tuingereedschappen in de schuur hebt liggen zodat je deze kan gaan gebruiken.

De basis tuingereedschappen

Wanneer je nog niet zoveel verstand hebt van het onderhouden van een tuin, kan je het beste beginnen met de basis gereedschappen voor een tuin. Hieronder worden de basis gereedschappen voor de tuin toegelicht en waar je ze voor kan gaan gebruiken.
Spade: Een spade wordt ook wel een een spa of een steekschop genoemd. Een spade is een gereedschap die gebruikt kan worden bij verschillende graaf werkzaamheden en bij het spitten van de grond. De spade is eigenlijk een soort schop of schep. Een voordeel van de spade is dat die met een kracht de grond in kan worden gestoken.

Drietandkrabber: De naam van dit gereedschap zegt het eigenlijk als en dat is dat die 3 tanden heeft. De 3 tanden aan de drietandkrabber kan je door de grond heen trekken. Je kan met de drietandkrabber dus ideaal grond losmaken. Maar handig aan de drietandkrabber is dat je makkelijk tussen de bloemen en planten kan.

Schoffel: Heb je last van onkruid in een losse grond? Dan kan je dit met een schoffel makkelijk weghalen. Onkruid verwijderen heeft namelijk alleen zin wanneer het onkruid met wortel en als verwijderd wordt.

Hark: Wanneer jij alles hebt geschoffeld in je tuin en het weer aan kant wilt maken, kan je dit makkelijk doen met een hark. Met een hark verwijder je namelijk makkelijk tuinafval van het gras en tussen de planten. In de harken zijn er ook weer verschillende soorten, want er zijn bladharken die geschikt zijn voor bladeren en gras harken die geschikt zijn voor het gras.

Snoeischaar: wanneer er bomen gesnoeid moeten worden in je tuin, is een snoeischaar natuurlijk onmisbaar. Wanneer je een snoeischaar gaat kopen zijn er verschillende soorten snoeischaren, kies je voor een elektrische of juist niet? Daarom is het altijd handig om te kijken welke snoeischaar je nodig hebt.

Plantschepje: Wanneer je planten in je tuin hebt en je wilt deze planten of verplanten is een plantenschepje erg handig. Een plantenschepje is een kleine schep die het makkelijk maakt om de planten te planten.

Grasmaaier: Wanneer je een grasveld in je tuin hebt wil je natuurlijk dat deze er mooi bij ligt. Het is natuurlijk belangrijk dat jij je grasveld gaat maaien. Er zijn heel veel verschillende soorten grasmaaiers en hierbij moet je natuurlijk kijken wat jij het fijnst vindt in gebruik.