Veel mensen genieten van de aanwezigheid van vogels in hun tuin of omgeving. Ze zorgen voor veel gezelligheid. Buitenvogelvoer zorgt dat er meer vogels de tuin of het balkon bezoeken, en helpt tegelijkertijd om de vogels een balancerend dieet te geven. Wat voor voedsel een vogel nodig heeft, is deels afhankelijk van de seizoenen. In de herfst en de winter is het belangrijk dat vogels vetrijk eten krijgen, zoals vetbollen en vogelpindakaas. In de lente en zomer hebben tuineigenaren meer behoefte aan een eiwitrijk dieet, wat onder andere te vinden is in insecten en zaden. Een verstandig alternatief voor voeding is daarom gedroogde meelwormen, die zowel een hoog eiwitgehalte als een hoog vetgehalte hebben. De gedroogde meelwormen van vogelvoerverkopen.nl zijn daarom een gezonde  aanvulling op het vogeldieet.

Wat zijn gedroogde meelwormen?

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, zijn gedroogde meelwormen geen meelwormen. Het zijn larven van de meeltor, die speciaal gekweekt worden op plantaardige voeding. De meelworm is een kever die zich voedt met groenten, dus niet met rottend vlees zoals maden. Meelwormen bevatten, al voor ze gedroogd worden, chitine. Dat is een bouwstof die voorkomt in de celwanden van insecten en geleedpotigen, waarbij het zorgt voor stevigheid. Aan chitine worden antibacteriële eigenschappen toegeschreven. Eenmaal gedroogd is de meelworm daardoor vrijwel onbeperkt houdbaar; omdat de meelwormen niet bederven blijft ook de smaak behouden. Het is dus geen probleem om voor de winter, een jaargetijde waarin vogels wel wat extra voeding kunnen gebruiken, een voorraad aan te leggen.

Hoogwaardig voer

Deze vorm van vogelvoer heeft het voordeel dat het een zeer hoog eiwitgehalte heeft. Deze eiwitten dragen bij aan de groei en ontwikkeling van vogels, en helpen ze om de spieren en het weefsel te onderhouden. Naast een eiwitgehalte van vijftig procent zitten meelwormen boordevol vitamines en hoogwaardige vetten, waardoor ze een uitstekende bron van energie zijn. De vetten helpen bij het reguleren van de lichaamstemperatuur, waardoor de vogels warm kunnen blijven bij koud weer. Door de meelwormen aan de vogels te serveren met een mengsel van zaden en noten, wordt de vogels een volledig dieet gepresenteerd. Bovendien roepen gedroogde meelwormen het natuurlijke instinct van vogels aan.

Goed voor vogel en vogelliefhebber

Behalve het feit dat het hoogwaardige voeding is, zijn er voor vogelliefhebbers meer redenen om meelwormen te kopen. Omdat gedroogde meelwormen zeer gewild zijn bij een grote verscheidenheid aan vogels, zal het ook veel verschillende vogelsoorten aantrekken. Om die reden is het aan te raden om het eten te mengen met andere voeding, zoals zaden en noten. Hierdoor kunnen nieuwe vogelsoorten tot de voederplaats gelokt worden. Op deze manier krijgen niet alleen de vogels goed te eten, de vogelliefhebber kan nog meer genieten van de gevederde vrienden.