Veel mensen vinden het ontspannend om buiten aan het werk te zijn. De planten water geven, onkruid plukken of bomen snoeien: het zijn klusjes waar veel mensen dol op zijn. Kun jij je hierin vinden en heb jij ook groene vingers? Wellicht is het dan wel wat voor jou om op zoek te gaan naar een baan waarbij je buiten in de tuin kunt werken. Wij hebben hieronder vijf leuke banen in de buitenlucht voor je opgesomd.

1. Hovenier

Wanneer je denkt aan het werken in de tuin, denk je waarschijnlijk meteen aan een hovenier. En dat is ook niet zo gek, want dat is inderdaad het werk dat een hovenier doet. Al het werk omtrent een tuin kan worden uitbesteed aan een hovenier: het maken van een tuinplan, het aanleggen van een tuin, het onderhouden ervan, het bouwen van een overkapping, een schutting plaatsen… Dit soort opdrachten kunnen worden uitgevoerd bij zowel particuliere als zakelijke klussen. Een hovenier is wat dat betreft een echte allrounder!

2. Onkruidbestrijder

Hier en daar wat onkruid wegplukken is een klusje dat er nou eenmaal bij hoort wanneer iemand beschikt over een eigen tuin. Toch kan het zijn dat het onkruid volledig is overwoekerd in een tuin, dat de mensen niet meer weten waar ze moeten beginnen. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een grote tuin. In dit geval kan een onkruidbestrijder hulp bieden. Een onkruidbestrijder bestrijdt het onkruid, maar dat is niet het enige wat diegene doet. Als onkruidbestrijder heb je namelijk ook verstand van bepaalde soorten onkruid, hoe je dit het beste kunt voorkomen én op welke milieuvriendelijke wijze je er vanaf kunt komen.

3. Werken in een kwekerij

Ben je dol op bomen, planten en heesters en de wijze waarop ze groeien? Dan is het wellicht leuk om te gaan werken in een kwekerij. Zo heb je bijvoorbeeld een boomkwekerij waar een klant terecht kan voor allerlei soorten planten en bomen. Dit kunnen particuliere klanten zijn, maar ook zakelijke klanten kunnen bij een boomkwekerij terecht om planten te bestellen. Bovendien zorg je er als medewerker in een boomkwekerij voor dat de planten goed verzorgd worden, maar daarnaast zul je deze bomen ook weer op een nieuw plekje moeten planten bij bijvoorbeeld iemand thuis. Een leuke baan waarbij je lekker de hele dag buiten kunt werken.

4. Akkerbouwer

Vind jij het heerlijk om op het platteland te werken, terwijl je rondrijdt op de tractor? Dan kan een baan als akkerbouwer volledig aansluiten op jouw wensen. Als akkerbouwer verdiep je je namelijk in het gehele proces van bijvoorbeeld planten of gewassen. Hier komt vervolgens weer het een en ander bij kijken: zo moet je het natuurlijk planten, rooien, bemesten en onderhouden tegen onder andere onkruid. Wanneer je de combinatie prettig vindt tussen buiten werken en rijden op machines, is dit de ideale baan voor jou. Vacatures voor een akkerbouwer én meer buitenbanen kun je vinden op AB Werkt.

5. Stratenmaker

In de tuin hoeft het niet altijd groen te zijn. Zo behoort bijvoorbeeld een oprit ook tot de tuin, maar het is logisch dat de klant deze niet vol wil zetten met planten. In plaats daarvan schakelen veel mensen een stratenmaker in. Een stratenmaker weet hoe precies een vlakke oprit aangelegd moet worden, ongeacht met welke stenen of tegels. Een stratenmaker kan natuurlijk ook de tuin zelf betegelen, mocht een klant baat hebben bij een onderhoudsvriendelijke tuin. Maar naast dat een stratenmaker bezig kan zijn in de tuin, kan een stratenmaker ook ingeschakeld worden voor bijvoorbeeld het aanleggen van een terras of een stoep. Mocht je graag bezig zijn met je handen én wederom in de buitenlucht, dan kan een beroep als stratenmaker goed bij jou passen.