Een onderhoudsvriendelijke tuin? Deze tips kan je het beste gebruiken!

Veel mensen willen natuurlijk een onderhoudsvriendelijke tuin en dat is natuurlijk ook hartstikke fijn. Vaak hebben we tijd tekort en hebben we dan nog weinig zin om in onze tuin aan het werk te gaan. Er bestaan natuurlijk onderhoudsvrije tuinen, maar hoe zorg je ervoor dat je tuin onderhoudsvrij is? Je leest er alles over hieronder!

Met deze tips heb jij een onderhoudsvrije tuin

1. Zorg ervoor dat je tussen de stenen en tegels geen ruimte meer hebt zitten. Tussen de stenen en tegels zit namelijk grond en hierin kunnen onkruidzaadjes gaan zitten. Wanneer je de voegen dicht maakt met elastisch voegmiddel kan dit er niet meer tussenkomen en hoef je hier dus niet meer naar om te kijken en hoef je er dus geen onkruid meer tussen weg te halen.

2. Wanneer je zo weinig mogelijk onkruid in je tuin wilt hebben kan je er het beste voor kiezen om zoveel mogelijk platen te plaatsen. Want overal waar planten staan groeit geen onkruid. Dus wanneer je tuin bedekt is met planten groeit daar in ieder geval geen onkruid.

3. Wanneer je ziet dat er onkruid in je tuin groeit is het belangrijk dit direct weg te halen. Het is gewoon heel belangrijk dat je er op tijd bij bent, zodat het onkruid zich niet verder kan verspreiden. Wanneer jij het onkruid elke keer op tijd weghaalt weet je in ieder geval zeker dat er niks is dat zich kan verspreiden in je tuin.

4. Wanneer je bomen in je tuin hebt staan kan het zijn dat je last gaat krijgen van wortels. Wanneer je bijvoorbeeld een terras gaat plaatsen is het verstandig om een worteldoek hieronder te plaatsen. Hier komen ze namelijk niet doorheen en dit zorgt ervoor dat je terras gewoon heel blijft. Wanneer de wortels gaan groeien kan het namelijk zo zijn dat ze het terras optillen en dus kapot maken.

5. Wanneer je er echt niet van houdt om gras te maaien en het goed te onderhouden, kan je er natuurlijk voor kiezen om kunstgras in je tuin te leggen. Dit is onderhoudsvrij en ziet er heel erg natuurlijk uit. Wanneer je dus toch graag een grasveld in je tuin wilt hebben, is dat een ideale oplossing.

6. Het is natuurlijk ook ontzettend belangrijk om het juiste gereedschap in je schuur te hebben liggen. Wanneer je goed werkend gereedschap hebt liggen voor je tuin, kan je veel sneller te werk gaan en een stuk makkelijker. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om elektrische tuingereedschappen aan te schaffen, zodat je niet zoveel met je handen hoeft te doen en het een stuk minder zwaar word voor je. Wanneer je toch liever gaat voor handgereedschappen is dat natuurlijk ook prima, maar moet je er wel voor zorgen dat de gereedschappen allemaal goed werken. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om een tuinman in te huren.