In veel tuinen staat een prachtig tuinhuisje, maar deze vragen natuurlijk ook om de nodige onderhoud. Vaak wordt dit vergeten en dat is natuurlijk ontzettend jammer. Veel tuinhuisjes zijn gemaakt van hout en door de weersomstandigheden in Nederland kan het zijn dat het hout kapot gaat. Wij geven jou daarom graag wat handige tips die ervoor zorgen dat je het tuinhuisje erg gemakkelijk kan opknappen en het er weer mooi uitziet in je tuin.

Waarom je tuinhuisje opknappen?

Wanneer je een prachtige tuin hebt met een tuinhuisje erin, wil je natuurlijk dat alles er mooi en goed uitziet. Wanneer je tuinhuisje er goed uit moet zien kan je het huisje bijvoorbeeld gaan verven met de verf van Sigma. Dit zorgt ervoor dat het tuinhuisje al goed is onderhouden en dat het er natuurlijk een stuk mooier uitziet. Je wilt natuurlijk dat je gehele tuin er mooi uitziet en daar hoort je tuinhuisje ook bij. Wij helpen je daarom graag met een aantal tips die ervoor zorgen dat jij je tuinhuisje goed kan onderhouden.

Je tuinhuisje gaan verven of beitsen

Wanneer jij je tuinhuisje wilt gaan doen, is het belangrijk dat je gaat kijken of jij je tuinhuis wilt gaan schilderen of gaan beitsen. Tussen schilderen en beitsen zit namelijk een verschil. Wanneer je namelijk een tuinhuisje gaat beitsen, zie je het hout er nog doorheen. Er bestaan natuurlijk wel dekkende beitsen, maar over het algemeen zijn ze niet helemaal dekkend.

Wanneer je het tuinhuisje wilt gaan verven moet je er rekening mee houden dat je het hout er niet doorheen ziet. De verf is dus gewoon dekkend. Wanneer je het hout ook nog eens goed wilt gaan beschermen moet je ook een juiste grondverf gebruiken.

Je moet dus zelf de keuze gaan maken of jij het tuinhuisje wilt gaan verven of beitsen. Wil je dat het hout nog een beetje zichtbaar is of wil je juist dat het dekkend is. Deze keuze moet je natuurlijk zelf gaan maken.

Wanneer ga jij je tuinhuisje schilderen en/of beitsen?

Het beitsen of verven van je tuinhuisje kan je niet altijd doen, want wanneer je dat gaat doen moet je met bepaalde dingen rekening houden. Het weer is het grootste probleem waar je rekening mee moet houden. Niet elk weertype is namelijk geschikt om te gaan schilderen. Wanneer het bijvoorbeeld 30 graden buiten is, zal je denken dat je juist mooi weer hebt om te gaan schilderen. Helaas is dat niet het geval. Wanneer je namelijk gaat schilderen met warme temperaturen krijg je onregelmatigheden in de verf.

Maar ook wanneer het koud is buiten kan je eigenlijk beter niet gaan schilderen. Wanneer het dus rond de 15 graden buiten is kan je prima gaan schilderen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je schilderwerk mooi blijft.

Zorg ervoor dat je alles goed voorbereid

Wanneer je gaat verven of gaat beitsen is het natuurlijk belangrijk dat je het tuinhuisje goed gaat voorbereiden. Je moet er dus rekening mee houden dat je oude verf gaat verwijderen voordat je kan gaan beginnen met verven. Wanneer je gaat verven moet je natuurlijk een grondverf gaan gebruiken en bij beitsen kan je dus direct gaan beginnen.