Een tuinman voor je tuin: wat doet een tuinman en wat kost het?

Wanneer je een mooie tuin hebt kan het natuurlijk zo zijn dat je het niet altijd even leuk vindt om de tuin te doen. Een tuin is natuurlijk fijn om in te zitten, maar niet altijd even fijn om te onderhouden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zelf de tuin niet kan onderhouden omdat je al op leeftijd bent of gewoon omdat je bepaalde dingen niet mag belasten. Gelukkig is hier een oplossing voor en dat is het inhuren van een tuinman. Maar wat kan je verwachten van een tuinman en wat zijn de kosten?

Wat doet een tuinman allemaal?

Wanneer je overweegt om een tuinman te nemen is het wel zo fijn om te weten wat een tuinman nou eigenlijk allemaal doet. Waarschijnlijk neem je namelijk een tuinman omdat je het zelf niet meer kan of omdat er weinig tijd voor hebt. Het is daarom altijd handig om te weten wat een tuinman precies doet en kan zodat je weet of alles gedaan worden. Je kan er vanuit gaan dat een tuinman de volgende dingen in jouw tuin gaat doen:

– Het onderhouden van je grasveld door te gaan snoeien en de randen van het grasveld mooi bij te houden
– De planten in je tuin snoeien en trimmen en natuurlijk het kappen van bomen en struiken;
– De tuin schoonmaken
– Controleren of de bomen en platen nog gezond zijn of dat ze juist extra verzorging nodig hebben
– Het onkruid in je tuin weghalen
– De grond bemesten
– Insecten bestrijden
– Het aanleggen van vijvers en terrassen

Waarom kiezen om een tuinman in te schakelen?

Zoals je hierboven hebt gelezen kunnen er al heel veel redenen zijn om een tuinman te nemen. Vaak wanneer je in de tuin wilt gaan zitten moeten dit natuurlijk ontspan momentjes zijn en dat is natuurlijk wel zo fijn als de tuin er mooi bij ligt. Je wilt er daarom voor zorgen dat het er allemaal netjes uitziet. Wanneer je dit zelf niet meer kan of er juist weinig tijd voor hebt, is het ideaal om ervoor te zorgen dat een tuinman dit kan bijhouden of dat je kiest voor een onderhoudsvrije tuin. Wanneer je dan een keer in de tuin gaat zitten weet je in ieder geval zeker dat je heerlijk kan ontspannen en er niet naar om hoeft te kijken of je tuin er wel of niet netjes bij ligt.

Wat kost een tuinman?

Wanneer je een tuinman wilt gaan inhuren is het natuurlijk afhankelijk waar je dit voor wilt hebben. Wil je de tuin helemaal opnieuw laten ontwerpen? Of ben je gewoon op zoek naar een tuinman die je tuin kan bijhouden?

Wanneer je een tuinman wilt gaan inhuren kan je rekening houden met een prijs van 35 – 55 euro per uur. Maar wanneer er weer andere werkzaamheden gebeurt moeten worden dus bijvoorbeeld een boom kappen, kunnen er natuurlijk alweer kosten bij opkomen. Het is dus belangrijk dat je ongeveer met deze prijzen rekening houdt en er zeker van bent dat jij echt een tuinman nodig hebt voor je tuin.