Hoe onderhoud jij je tuin in het voorjaar?

In het voorjaar gaat alles in je tuin weer groeien en dat betekent dat je tuin weer goed onderhouden moet worden. Alle bloemen en planten worden weer groen en ze worden in één keer heel groot. Het is daarom belangrijk dat jij met de juiste gereedschappen en kennis je tuin gaat onderhouden, zodat je tuin het hele voorjaar en de zomer er mooi bij ligt.

10 stappen hoe jij je tuin het beste kan gaan onderhouden

Stap 1: Misschien heb jij al wel een aantal jaren je tuin en wil het elke keer niet lukken om je tuin goed te onderhouden. Het is daarom goed om te kijken naar de voorgaande jaren wat je daar allemaal hebt gedaan of misschien juist wel niet hebt gedaan. Wanneer je voorgaande jaren fouten hebt gemaakt, weet je in ieder geval dat je die dit jaar niet meer moet maken. Ook wanneer je weet dat je dingen hebt laten vallen voorgaande jaren, kan je die beter dit jaar gewoon oppakken.

Stap 2: Het belangrijkste in je tuin is dat de bodem goed is. De bodem is namelijk erg belangrijk voor alle planten en bloemen die je in je tuin wilt plaatsen. De grond van je tuin heeft dus genoeg aandacht nodig om er zo voor te zorgen dat de planten en bloemen mooi kunnen groeien. Wanneer je eenmaal een goede bodem hebt liggen hoef je hem ook niet elk jaar weer om te spitten. Dit is jammer, want wanneer de grond in je tuin goed is, hoef je er eigenlijk bijna niet meer aan te zitten. Dit is natuurlijk ook weer een groot voordeel en bezorgd je minder werk voor de volgende jaren.

Stap 3: Onkruid verwijderen is natuurlijk een belangrijke stap. Onkruid ziet er namelijk niet alleen ontzettend lelijk uit, maar het zorgt er ook nog eens voor dat het andere planten kapot kan maken. Dit wil ja natuurlijk niet en daarom is het verstandig om onkruid altijd weg te halen. Controleer je tuin daarom altijd goed op onkruid.

Stap 4: Een andere stap om ervoor te zorgen dat de planten in je tuin goed gaan groeien, is je tuin bemesten. We zien het natuurlijk veel gebeuren op weilanden om ervoor te zorgen dat de grond gezond blijft en dit kan je natuurlijk ook gaan doen met je tuin. Wanneer jij je tuin gaat bemesten kan je ervoor zorgen dat je planten goed gaan groeien.
Stap 5: Natuurlijk moet je naast dat je je planten en het terras goed bijhoudt ook je gras goed bijhouden. Alles wat op het grasveld ligt moet er netjes afgehaald worden en het grasveld moet natuurlijk mooi gemaaid worden. Dit zorgt ervoor dat je hele tuin er direct stukken beter uitziet.