Zo houd jij je planten en bloemen gezond!

Planten en bloemen in je tuin zijn misschien wel het mooiste van je hele tuin en dit wil je natuurlijk graag zo houden. Je wilt er dan ook voor zorgen dat je planten en bloemen het mooiste groeien in je tuin en dat dit elk jaar weer opnieuw gebeurt. Maar hoe zorg je er dan voor dat de planten en bloemen in je tuin elk jaar weer mooi gaan groeien? Lees hieronder hoe jij ervoor kan zorgen dat je planten en bloemen mooi blijven.

Wat zijn vaste planten in je tuin?

Wanneer we het hebben over planten die je de volgende keer weer mooi wilt hebben groeien, hebben we het natuurlijk over vaste planten. Vaste planten zijn planten die in de winter bovengronds afsterven. Wanneer het dan weer voorjaar is komen de kopjes van de vaste planten weer boven de grond uit. Wanneer de vaste planten dus de juiste verzorging krijgen kan je heel lang gaan genieten van vaste planten.

Wanneer plaats je vaste planten?

Wanneer je vaste planten in je tuin wilt hebben kan je deze kopen. Vaste planten zitten vaak in potten en kunnen eigenlijk het hele jaar door wel geplant worden. Natuurlijk is er altijd een voorkeur voor wanneer je een plant moet gaan plaatsen. Wanneer je vaste planten wilt gaan planten kan je er het beste voor kiezen om de planten te plaatsen in het najaar. In het najaar is de grond namelijk nog vochtig en warm genoeg.

Je vaste planten goed verzorgen

Wanneer je vaste planten in je tuin hebt staan moeten deze natuurlijk genoeg verzorging krijgen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de bodem bij de planten gezonder te maken en hier bijvoorbeeld compost op te gooien. Wanneer de bodem van de planten gezond is, weet je in ieder geval zeker dat de planten ook er goed gaan groeien. Uiteraard is het ook goed om vaste planten te gaan snoeien. De verdorde bladeren en stengel kan je dan afknippen en ervoor zorgen dat de vaste planten het jaar erop weer mooi kunnen groeien.

Vaste planten zijn erg makkelijk

Vaste planten zijn natuurlijk erg makkelijk omdat je de planten maar één keer hoeft te platen en je ze dan gewoon kan laten staan. Het is natuurlijk ontzettend fijn als er elk jaar weer nieuwe planten uit de grond komen wanneer de zon weer begint te schijnen. Maar de vaste planten zijn natuurlijk niet altijd even makkelijk, want ook deze planten hebben de nodige verzorging nodig. Wanneer deze vaste platen nog niet de juiste verzorging krijgen kunnen ze natuurlijk ook alsnog doodgaan en dat is natuurlijk wat je wilt voorkomen in je tuin. Vaste planten zijn dus erg handig en leuk om te planten in je tuin, maar natuurlijk hebben ze wel de juiste aandacht en verzorging nodig.