3 tips die jou helpen bij het inrichten van je tuin

Het inrichten van je tuin is niet altijd even makkelijk en zeker niet als je dit helemaal zelf moet doen. Het is daarom altijd handig om wat inspiratie op te doen, zodat je een goed beeld hebt van wat je wel en niet wilt hebben in je tuin. Hieronder lees je ook nog eens een aantal tips die kunnen helpen bij het inrichten van je tuin.

3 tips hoe jij je tuin het beste kan inrichten

Tip 1: Een kleine tuin?
Heb je een kleine achtertuin dan kan het lijken alsof het inrichten van de tuin heel lastig is. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, maar je moet weten wat je het beste kan gebruiken. Wanneer je beschikt over een kleine tuin kan je er het beste voor kiezen om planten tegen de muren aan te zetten, als je natuurlijk planten in je tuin wilt hebben. Wanneer jij namelijk je hele tuin vol zet met planten neemt dat heel veel ruimte in beslag en in een kleine tuin is dat natuurlijk niet wat je wilt.

Tip 2: Een grote tuin?
Wanneer je een grote tuin hebt is dat natuurlijk harstikke mooi, maar vaak wanneer je er één hebt weet je niet eens wat je ermee moet doen. Je hebt namelijk zoveel ruimte en je kan zoveel dingen erin zetten dat je vaak door de bomen het bos niet meer zit. Wanneer je een grote tuin hebt is het vooral verstandig om planten te nemen die weinig onderhoud nodig hebben, zodat je daar niet al te druk mee bent. Uiteraard mag een mooi grasveld in een grote tuin niet ontbreken en daar vul je natuurlijk ook al veel ruimte mee op. Uiteraard kan je in een grote tuin verschillende plekken gaan maken. Je kan overal verschillende soorten zitplekjes maken of misschien wel verschillende stijlen in je tuin gaan gebruiken. Wanneer je dan in je tuin rond loopt, lijkt het alsof je elke keer weer in een andere tuin aan het lopen bent.

Tip 3: Geen standaard tuin
Vaak wanneer er een tuin bij een huis zit, is de tuin lang en diep. Het komt bijna niet voor dat een tuin heel breed is, maar juist ondiep is. Wanneer je dit wel hebt, is het natuurlijk lastig inrichten. Het is dan juist de bedoeling dat je diepte gaat creëren in je tuin. Wanneer je diepte wilt creëren in je tuin, is het belangrijk dat je aan het eind van de tuin geen grote muur neerzet, want dit zorgt ervoor dat het op jje af komt. Ook moet je de tuin niet te vol zetten met allerlei dingen, want daardoor gaat je tuin alleen nog maar kleiner lijken.

Wanneer je een smalle tuin hebt, wil je deze natuurlijk breder laten lijken. Vaak is een smalle tuin een lange tuin, maar deze kan je ideaal opbreken in verschillende gedeeltes. Je kan er ook voor kiezen om een mooi tuinpad in de tuin te leggen en zo de lengte te onderbreken. Ook hoogteverschillen creëren zorgt ervoor dat de tuin een stuk minder smal lijkt.