Overweeg je een aluminium schutting voor je woning? Een goede keus! Dit materiaal kent enkele belangrijke voordelen ten opzichte van andere soorten schuttingen. Benieuwd wat deze zijn? We zetten ze voor je op een rij, dus lees zeker door. Zo maak je weloverwogen je besluit voor een aluminium schutting.

Weinig materialen zijn zo veelzijdig als aluminium; zeker wanneer het gebruikt wordt voor een schutting. Een aluminium schutting is sterk, licht van gewicht en onderhoudsvriendelijk. Daarnaast zijn de panelen gesloten, waardoor ze je privacy volledig waarborgen. Benieuwd naar welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot aluminium schuttingen (en poorten)? Neem dan eens een kijkje bij Major Garden; zij zijn gespecialiseerd in het vervaardigen én plaatsen van deze prachtige, veelzijdige vorm van tuinafscheiding.

Voordelen

Aluminium schuttingen zijn een ideale keuze voor diegenen die een stijlvolle, betaalbare en onderhoudsvriendelijke optie zoeken. Dit materiaal kent vele voordelen:

Lichtgewicht

Allereerst is aluminium vele malen lichter dan staal, maar desondanks erg sterk. Door dit lage gewicht is de schutting makkelijker te plaatsen en is de poort makkelijk met de hand te openen.

Lange levensduur

Omdat aluminium niet aangetast wordt door rot gaat het materiaal vele malen langer mee dan houten schuttingen.

Onderhoudsvriendelijk

In tegenstelling tot metalen schuttingen zul je bij een aluminium schutting geen last hebben van roest. Ook hecht vuil zich minder makkelijk dan bij houten schuttingen. Dit maakt aluminium erg onderhoudsvriendelijk.

Strak uiterlijk

Aluminium schuttingen hebben een strak uiterlijk. Daarnaast zijn ze beschikbaar in vele stijlen en kleuren. Er is dus voor iedere tuin wel een aluminium schutting te vinden die hier goed op aansluit.

Krasbestendig

Aluminium schuttingen en poorten worden voorzien van een zelfreinigende, vuilafstotende, krasvrije structuurlak. Hierdoor zijn ze krasvrij én ogen ze erg fraai.

Nadelen

Aluminium is een lichtgewicht, corrosiebestendig materiaal dat geschikt is voor vele toepassingen, waaronder het maken van schuttingen. Hoewel aluminium schuttingen een aantal voordelen hebben, zijn er ook een enkele nadelen die je moet overwegen voordat je een aankoop doet. Aluminium is allereerst minder duurzaam dan andere materialen zoals hout of beton. Ook zie je op dit materiaal vingerafdrukken en vegen. Dit kan erg vervelend zijn als je wilt dat je schutting er spic en span uitziet. Bovendien is het materiaal vrij kostbaar in vergelijking met andere soorten tuinafscheiding.