We zijn allemaal druk in het dagelijks leven, en dat zorgt er vaak voor dat bepaalde klusjes blijven liggen. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van de raamkozijnen, het plaatsen van die ene plint in de keuken of het ophangen van een wandplank of fotolijst. Maar ook in de tuin zijn er vaak dingen die we eigenlijk nog gedaan willen hebben voordat de zomer begint.

Schilderwerk en andere werkzaamheden

Heb jij nog schilderwerk dat afgemaakt moet worden in de tuin, of misschien wel andere werkzaamheden? Vaak zijn het juist dit soort klussen die blijven liggen, en waar je je vervolgens de hele zomer lang aan irriteert. Het is dan ook een goed idee voor jezelf eens een dag in het weekend in te plannen, om juist deze klussen aan te pakken. Het schilderen van de raamkozijnen buiten, of het tuinhuisje, mag dan tijdrovend zijn; het resultaat is vaak zeker de moeite waard.

Ook andere, kleinere klussen blijven vaak liggen. Het opvullen van het zand in de zandbak bijvoorbeeld, of het plaatsen van nieuwe tuinverlichting. Ook dit zijn van die klusjes waar je over blijft vallen elke keer dat je buiten zit, en dus is het maar beter om ze gelijk aan te pakken. Juist deze klusjes zijn snel gedaan, waardoor je er niet de hele dag mee bezig bent.

Het afmaken van de overkapping in je tuin

Heb jij een overkapping of een vrijstaande veranda, maar moet hier eigenlijk nog wat aan gebeuren? Dan is dit het moment om het te doen. Misschien wil je wel graag een schuifpui laten installeren zodat je ook op de koudere dagen kunt genieten van je tuin? Dit wordt vaak uitgesteld vanwege de kosten schuifpui, terwijl dit echt wel meevalt. Zeker als je kijkt naar de voordelen die het je uiteindelijk oplevert. Voor een paar honderd euro heb je al een schuifpui die perfect past bij je veranda of overkapping, en dit zorgt er vervolgens voor dat je het hele jaar van je tuin kunt genieten.

Ook de aankleding is belangrijk, want je wil het wel gezellig en aangenaam hebben. Zorg dus voor een fijne zitplek met lekkere kussens, voldoende goede verlichting en wat mooie decoraties. Ga niet over decoreren want daardoor wordt het vaak een druk geheel, en dat is juist wat je wilt voorkomen.

Loop alle planten na

En dan natuurlijk nog de planten, want ook die zijn ontzettend belangrijk. Loop alle planten eens goed na en kijk of deze nog gezond zijn. Voorzie ze van de juiste voeding of vernieuw hun grond, haal dode bloemen en takken weg en zorg ervoor dat er geen ongedierte op de planten zit. Wanneer dit wel het geval is doe je er goed aan dit zo snel mogelijk te verwijderen, zo voorkom je dat je planten dood gaan.