Je voortuin inrichten doe je zo!

Wanneer je het over een tuin hebt bij je huis, denk je vaak natuurlijk aan de achtertuin. Maar ook de voortuin hoort bij je huis en is natuurlijk ook een tuin. Deze tuin mag dus niet vergeten worden en daarom is het zeker belangrijk dat je de voortuin ook goed inricht.

Waarom je voortuin inrichten?

Misschien zitten we niet zoveel in onze voortuin en maken we veel meer gebruik van onze achtertuin, maar de voortuin mag zeker niet vergeten worden. Je wilt natuurlijk dat je huis er mooi uitziet en je voortuin heeft daar zeker een bijdrage aan. Je voortuin is eigenlijk een beetje het visitekaartje voor je huis. Voorbijgangers zien je voortuin direct en gasten die langskomen bij jou, zien de voortuin ook direct. Je wilt natuurlijk een eerste goede indruk achterlaten.

Hoe moet je je voortuin inrichten?

Het inrichten van je voortuin is natuurlijk niet altijd even makkelijk en vooral omdat ze altijd een stuk kleiner zijn. Natuurlijk moet je ook nog met meerdere dingen rekening houden. Hieronder een aantal tips die je kan gebruik bij het inrichten van je voortuin.

Tip 1: Wanneer jij je voortuin wilt gaan inrichten is het belangrijk dat je ook naar de andere voortuinen in de straat kijkt. Je wilt natuurlijk dat jouw voortuin past bij de rest van de straat en die van jou er niet bovenuit steekt. Loopt daarom eens door je straat heen om te kijken wat alle andere huizen hebben. Zo kan jij ervoor zorgen dat jouw tuin mooi aansluit op alle andere tuinen in de straat.

Tip 2: Wanneer jij je voortuin gaat inrichten is het belangrijk dat je van tevoren weet welke functies je tuin gaat hebben. Ga je veel in je voortuin zitten? Worden er veel spullen in de voortuin gezet? Of is de voortuin gewoon voor de sier? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet gaan houden wanneer jij je voortuin in gaat richten.

Tip 3: Wanneer jij planten en bomen in je voortuin wilt gaan planten is het wel belangrijk dat je er rekening mee houdt hoe hoog ze worden. Je wilt natuurlijk niet dat je hele voortuin straks vol zit met allemaal planten en je niet meer uit je raam kan kijken. Het is natuurlijk fijn dat mensen niet bij je naar binnen kunnen kijken, maar waarschijnlijk wil jij ook wel gewoon naar buiten kunnen kijken.

Tip 4: Wanneer jij weet wat je met je tuin wilt gaan doen, kan je gaan bepalen hoe jij je tuin in gaat richten. Waar moeten de planten en/of bloemen komen te staan, waar moeten steen liggen en dus de paden en moet er een hekje voor de tuin komen. Dit zijn allemaal dingen waar je over na kan gaan denken als je de functie van je voortuin weet. Kijk welke materialen mooi bij elkaar passen en wat past bij de rest van de buurt. Op deze manier weet jij zeker dat jij met het inrichten van je voortuin rekening hebt gehouden met alles en dat die perfect in de straat past!