Zijn jouw meubels echt aan vervanging toe, maar weet je niet wat je aan moet schaffen? Vaak zijn meubels nog prima, maar hebben ze alleen een beetje liefde nodig. een goede schoonmaakbeurt bijvoorbeeld, of ze moeten even opnieuw vastgedraaid worden. dit is allemaal zo gedaan en veel goedkoper dan het aanschaffen van een nieuwe set. Is het echter wel nodig een nieuwe set aan te schaffen, dan heb je hier enorm veel keuze in.

Geef de meubels een grondige schoonmaakbeurt

Voordat je je huidige meubels weg doet is het aan te raden deze een grondige beurt te geven. Niet alleen omdat je er zo achter kunt komen of ze echt aan vernieuwing toe zijn, maar ook om eventuele gebreken op te sporen. Dit kan met een natte doek en wat schoonmaakmiddel gedaan worden, maar er zijn ook schoonmaakartikelen verkrijgbaar speciaal voor tuinmeubels.

Blijkt dat de meubels heel vies waren, maar dat ze niet kapot zijn? dan zou je ze dus nog kunnen gebruiken. Wil je dit niet, dan zou je ze weg kunnen geven of, als ze er nog heel goed uit zien, kunnen verkopen. Zorg er dan alleen wel voor dat ze nergens kapot zijn.

Nieuwe tuinmeubels kopen

Zijn je huidige meubels echt niet meer in een goede staat, of vind je ze gewoon niet meer zo mooi? Dan moet je nieuwe meubels kopen. Tegenwoordig heb je hier heel veel keuze in, dus is het allereerst een goed idee na te denken over wat jij wilt. Ga je voor een loungeset van rotan of bamboe, een grote tafel met vertelbare stoelen of toch liever voor een kleine bistro set?

Kijk ook goed naar de kleur, en niet alleen naar het materiaal. Vaak willen we de tuin zoveel mogelijk bij de woonkamer betrekken maar dat lukt alleen als de kleuren bij elkaar passen. Heb jij een hele landelijke inrichting, dan is het niet mooi als je industriële tuinmeubels aanschaft.

Maak de tuin af met gezelligheid

Bij nieuwe meubels horen ook nieuwe accessoires. Zorg voor mooie verlichting in je tuin om mee te beginnen. Heb je een overkapping? Dan kun je daar hele mooie hanglampen voor buiten aan plaatsen. vooral lampen van bamboe en karton zijn tegenwoordig een echte trend, en staan heel mooi in een natuurlijke tuin.

Kies daarnaast ook nog een aantal grote bloempotten voor op het terras uit, die matchen met de kleuren van je tuinset. Door hier vervolgens mooi gekleurde bloemen in te plaatsen zorg je direct voor wat meer gezelligheid in de tuin.