Welke vissen kunnen allemaal in een vijver?

Wanneer je een vijver in je tuin hebt wil je daar vaak mooie vissen in hebben zwemmen. Maar het is natuurlijk niet mogelijk om altijd maar alle vissen in de vijver rond te laten zwemmen. Welke vissen mogen wel in een vijver zwemmen en welke niet? Welke vissen mogen bij elkaar en hoe veel vissen mogen er in een vijver? Je leest er alles over hieronder!

Welke vissen mogen in de vijver?

Wanneer je de vissen gaat uitzoeken voor een vijver is het belangrijk dat je naar bepaalde dingen gaan kijken. Sommige vissen mogen namelijk niet in een vijver en sommige vissen mogen helemaal niet bij elkaar. Wanneer je namelijk voor de verkeerde vissen kiest kan het zo zijn dat ze de vijver kapot gaan maken. De vissen gaan bijvoorbeeld aan de zuurstofplanten eten en gaan de bodem omwoelen. Je moet daarom van tevoren gaan kijken welke vissen je in je vijver wilt hebben, zodat niet je hele vijver kapot wordt gemaakt.

Welke vissen kunnen er wel in de vijver?

Waar je natuurlijk vooral benieuwd naar bent is welke vissen er wel in de vijver kunnen. Hieronder lees je over vissen die prima in een vijver kunnen leven en waar jij je geen zorgen over hoeft te maken.
Komeetstaart: De komeetstaart vermenigvuldigt zich niet zo snel en is een vis die voedsel zoekt dat op het water drijft in plaats van wat op de bodem valt. De komeetstaart heeft ook nog eens een ontzettend mooi kleurpatroon en past dus er goed in een vijver. Een komeetstaart wordt ongeveer 20 centimeter lang.

Goudwinde: Een andere vis die prima in je vijver kan is de goudwinde. Ook eet deze vis vooral van de wateroppervlakte en komt niet bij de bodem. Deze vissen kunnen in vergelijking met de komeetstaart een stuk groter worden. De goudwinde wordt namelijk ongeveer 60 centimeter lang.

Goudelrits: Een goudelrits kan ook prima in een vijver geplaatst worden. Dit is een vis die zich makkelijk voortplant en ook het eten op de wateroppervlakte zoekt. Deze vis blijft wel klein, want deze wordt maar zo’n 10 centimeter lang. Deze kan dus prima in een vijver gezet worden in grotere getallen.

Sluierstaarten: Sluierstaarten kunnen ook prima in een vijver gehouden worden. Ook deze vissen kunnen met meerdere in een vijver geplaatst worden en worden ook nog eens niet al te groot en planten zich niet heel snel voort.

Het uitzoeken van vissen voor je vijver

Wanneer je dus graag vissen wilt hebben in je vijver is het belangrijk dat je met bepaalde dingen rekening houdt. Je kan dus niet zomaar vissen uit de natuur halen en deze in de vijver plaatsen. Sommige vissen nemen namelijk wat problemen met zich mee en sommige vissen kunnen niet met andere vissen in één vijver. Het is daarom belangrijk dat je van tevoren weet waar je naar moet kijken en welke vissen je in je vijver kan houden.